Внутрішньо переміщені українці можуть отримати додаткову фінансову допомогу. Хто і як може звернутися за допомогою, говориться на facebook-сторінці благодійного фонду "Карітас Тернопіль".

Українки, які мають статус внутрішньо переміщеної особи та зареєстровані на території Тернопільської області, можуть претендувати на додаткову фінансову підтримку благодійного фонду.

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Звернутися по допомогу можуть жінки-переселенки, які у 2023 році не отримували грошової допомоги, а також відповідають усім критеріям відбору.

Критерії для допомоги:

  • жінка є головою домогосподарства;
  • сім'я переїхала на нове місце з окупованих територій після 24.02.2022;
  • самотня мати з дитиною віком до 18 років за наявності відповідного документа;
  • жінка чи близький член сім'ї має інвалідність;
  • не виходила допомога від інших благодійних фонів протягом 3 останніх місяців;
  • дохід на члена сім'ї не перевищує 6380 гривень.

Українці із дітьми. Фото: скрін youtube
Українці із дітьми. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф
Показати ще

Як отримати виплати

Додаткова грошова допомога може бути надана після заповнення онлайн-форми. Надсилати заявку слід лише, якщо претендент відповідає необхідним критеріям, інакше у допомозі буде відмовлено.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, додаткова грошова допомога та пільги по-новому: які зміни чекають на українців.

Також наш портал інформував, доплата до 3250 гривень до пенсії: хто може отримати грошову допомогу у 2024 році.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, українським переселенцям хочуть збільшити допомогу, але не всім: кому і коли треба бути напоготові.