Нещодавно на відомому освітньому ресурсі було опубліковано повідомлення експерта з інституційного аудиту Володимира Онацького, в якому він торкнувся вкрай болючої для українських педагогів теми - їх зарплати.

За словами експерта, вчителі - це особлива категорія людей, адже навіть під час Другої світової війни багато хто з них вирушав до газових камер разом зі своїми учнями...

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

Нині, в умовах повномасштабної війни з окупантами, викладачі також демонструють неймовірну стійкість та мужність, продовжуючи навчати українських дітей. Однак, на жаль, чиновники продовжують маніпулювати цифрами їхніх зарплат, щоб виправдати власну бездіяльність у цьому питанні.

Наприклад, нещодавно прем'єр-міністр Денис Шмігаль заявив, що "середньомісячна зарплата вчителя вищої категорії збільшиться з 14,4 тисяч до 17,4 тисяч гривень". А міністр освіти Сергій Шкарлет стверджує, що "у середньому вчитель отримує близько 13 тисяч гривень, а після підвищення середня зарплата вчителя з січня становитиме 14 тисяч гривень, з квітня - близько 16 тисяч".

Популярні новини зараз
Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати
Показати ще

Однак, на думку пана Онацького, ці цифри аж ніяк не відповідають реальному стану речей.

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

"Р.S. На жаль, коли капає зарплата, я іноді бачу сльози в очах колег”, – додав Володимир Онацький.

Нагадаємо, фінансове планування: як правильно керувати своїми коштами, щоб заощадити з будь-якої зарплати

Як повідомляв "Знай.uа", українці зможуть платити за комуналку вдвічі менше: хто в списку

Знай.ua писав, пенсії підвищать у кілька етапів: кому з пенсіонерів перерахують двічі