Уже з лютого мільйони українців можуть залишитися без соціальних виплат. Мова про внутрішніх переселенців, які отримують допомогу на проживання. Про це в інтерв'ю телеканалу "Інтер" розповіла віцепрем'єр-міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

Близько 2 мільйонів ВПО можуть залишитися без грошової допомоги з лютого. Продовжити виплати хочуть лише переселенцям, які не можуть працевлаштуватися через дітей.

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Водночас президент та прем'єр, за словами Ірини Верещук, не підтримують ідею про припинення виплат. Уряд очікує від Мінсоцполітики на нову постанову. Проте дефіцит держбюджету не дозволяє зберігати витрати на колишньому рівні без фінансової підтримки міжнародних донорів.

Наразі ведуться переговори, щоб переконати партнерів не скорочувати обсяги допомоги. Відповідно, якщо все вийде, то виплати, можливо, будуть продовжені для всіх, хто їх потребує.

Популярні новини зараз
Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими "Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Переселенці. Фото: Youtube
Переселенці. Фото: Youtube

Варто нагадати, що внутрішні переселенці отримують виплати, якщо переїхали до безпечнішого населеного пункту з тимчасово окупованої території чи зони, де відбуваються бойові дії. Розмір допомоги – 2 тисячі гривень на дорослого та 3 тисячі на дитину чи людину з інвалідністю.

Раніше портал Знай повідомляв, не менше 20 тисяч гривень: українцям виплатять одноразову фінансову допомогу.

Також наш портал інформував, доплата до 3250 гривень до пенсії: хто може отримати грошову допомогу у 2024 році.

Крім того, ми писали, до 30260 гривень на місяць: у Кабміні спрогнозували як збільшуватимуться зарплати українців протягом трьох років.