Мінімальна пенсія в українців становить близько 2 тисяч гривень. Але деякі громадяни можуть отримувати мінімальну пенсію розміром понад 11 тисяч гривень.

Це стосується пенсіонерів з інвалідністю. Сума пенсії залежить від групи та характеру набуття інвалідності. Про те, кому та які виплати передбачені, нагадали в Мінсоцполітики.

Люди з інвалідністю, кадр з відео
Люди з інвалідністю, кадр з відео

Для призначення пенсії потрібно мати страховий стаж, передбачений законодавством. Зараз це від 1 до 5 років.

Хто може отримувати мінімальну пенсію та який її розмір:

Популярні новини зараз
Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло "Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

1) для громадян з інвалідністю внаслідок війни - 10 988,25 гривні (525% прожиткового мінімуму (ПМ) для осіб, які втратили працездатність (2093 грн)

2) для осіб, які набули інвалідність внаслідок каліцтва або захворювання через Чорнобильську катастрофу - 5472 гривні.

3) Для українців з інвалідністю – учасників ліквідації катастрофи – 10 738,62 гривні (розраховується як 80% середньої заробітної плати, що береться для розрахунку пенсії).

Особи з інвалідністю. Фото: Youtube
Особи з інвалідністю. Фото: Youtube

Окрім цього, особи з інвалідністю ІІ та ІІІ групи можуть розраховувати на мінімальні виплати. В цих випадках розмір пенсії залежить від того чи працює громадянин. Так, для працюючих передбачена виплата в розмірі 2093 гривні, а для тих, хто роботи не має - 2100 грн.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, перевірте свої документи, щоб не втратити пенсію: в ПФУ попередили українців

Раніше портал Знай інформував, "Ощадбанк" попередив пенсіонерів: кому можуть припинити нараховувати виплати

Також наш портал повідомляв, залишилось лише три місяці: українським пенсіонерам поставили ультиматум