Підтримувати будинок у безпечному стані – це завдання, яке потребує уваги та турботи кожного з нас. Адже стан димоходів та вентиляційних каналів безпосередньо впливає на наше здоров'я та благополуччя близьких.
Експерти "Газмережі" зі Львова висвітили важливі інструкції про те, як забезпечити правильну роботу цих систем.

Димар / фото
Димар / фото

Отруєння чадним газом найчастіше пов'язані з неполадками в тязі димоходів та вентиляційних каналів, особливо це стосується пристроїв типу котлів та водонагрівачів, де вихлопні гази прямують у димарі.

Контроль за станом димоходів та вентиляційних каналів покладається на різні посадові особи залежно від типу житла:

  • у житлових будинках – керівник житлово-експлуатаційної організації
  • у кооперативах – голова кооперативу
  • у приватних будинках – власник домоволодіння

Перевірка документів, скриншот youtube  BBC News Україна
Перевірка документів, скриншот youtube BBC News Україна

Якщо будинок під управлінням житлово-експлуатаційної організації або асоціації власників, відповідальність за стан каналів лягає на їхніх керівників. Експерти видають акти перевірки, які є підставою для прийняття рішень щодо подальших дій.

Популярні новини зараз
Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти
Показати ще

Якщо будинок на балансі ОСББ, ЖЕП, ЖБК, відповідальна особа – голова об'єднання співвласників будинку.

Важливо пам'ятати про передачу акта перевірки газорозподільчій компанії щорічно перед початком опалювального сезону. Це не лише законний обов'язок, а й турбота про безпеку власного будинку та всіх, хто в ньому проживає.