Платіжки з помилковою заборгованістю за газ нерідко приходять українцям, які тимчасово не проживають вдома та фактично не споживають палива. Що можна зробити, щоб газовики не нараховували куби, розповідають спеціалісти "ГазПравди".

Якщо в будинку, де ви зареєстровані, є лічильник газу, уникнути помилкових нарахувань буде просто. Слід щомісяця з 1 по 5 число передавати постійні показники. Це дасть зрозуміти оператору системи розподілу, що в будинку ніхто не живе та споживання газу не відбувається.

Платіжки за газ. Фото: скрін youtube
Платіжки за газ. Фото: скрін youtube

Крім того, можна надіслати письмову заяву до філії "Газмережі" факт тимчасового непроживання за адресою. Для цього потрібно надати документи, що підтверджують, наприклад довідку переселенця або копію закордонного паспорта з відміткою про виїзд з України.

Лічильник газу, скріншот: YouTube
Лічильник газу, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Якщо в будинку немає лічильника, то врятуватися від помилкових нарахувань можна лише написавши вищезгадану заяву. При цьому кожні пів року заяву потрібно подавати наново, щоб підтвердити факт не проживання.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, повернути зайві гроші буде не так легко: українка скаржиться, що в "Нафтогазі" "малюють" свої показники.

Також наш портал інформував, купувати не обов'язково: українцям розповіли, як економити на світі, не встановлюючи новий лічильник.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, популярний спосіб передачі показників може не працювати: в "Нафтогазі" підказали, як це швидко виправити.