В Україні з 1 січня може помітно збільшитися кількість штрафів за порушення правил дорожнього руху. Причиною цього є запуск додаткових комплексів автоматичної фіксації порушень. Нові камери з'являться у низці українських міст. Про це повідомив заступник начальника Департаменту поліції Олексій Білошицький.

З 1 січня загальна кількість комплексів фіксації становитиме 265 одиниць. Нові камери з'являтимуться у низці регіонів, зокрема у Києві та області, а також Кривому Розі, Миколаєві, Полтаві, Одесі, Львові, Чернігові, Вінницькій, Волинській, Житомирській, Закарпатській та Івано-Франківській областях.

Камери автофіксації, скріншот: YouTube
Камери автофіксації, скріншот: YouTube

"Ще 50 комплексів автоматичної фіксації правопорушень ПДР на дорогах України з 1 січня. 19 комплексів працювали до повномасштабного вторгнення і наразі відновлять свою роботу, а ще 31 прилад контролю запрацює вперше", - написав Олексій Білошицький.

Камери автофіксації, скріншот: YouTube
Камери автофіксації, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

Ст. 122 КУпАП передбачає такі покарання:

  • за перевищення швидкості більш ніж на 20 км/год – 340 гривень;
  • більш ніж на 50 км/год – 1700 гривень.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, в Україні зміниться вартість реєстрації авто: що чекати у 2024 році і як це позначиться на вашому бюджеті.

Також наш портал інформував, отримати штраф або залишитися без прав: водіїв можуть покарати за дрібну "технічну несправність".

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, українським водіям нагадали про безкоштовну послугу, без якої з 1 січня оштрафують на 38 тисяч.