Для всіх наших дорогих та шановних читачів, які уважно ставляться до своїх платіжок з електрики та цікавляться питаннями наявності світла у своїх квартирах чи будинках, є дуже важливі новини. Справа в тому, що в соціальних мережах знову поширюються повідомлення про нібито відключення електроенергії на свята.

Однак ця інформація не відповідає дійсності. Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби "Укренерго".

У компанії офіційно заявили, що диспетчерський центр "Укренерго" не планує обмеження споживання у святкові дні.

Українці без світла, фото Getty Images
Українці без світла, фото Getty Images

"В енергосистемі профіцит через знижене споживання. Цьому сприяє плюсова температура повітря. Також традиційно у вихідні споживання електроенергії нижче, ніж у робочі. Тому у "Укренерго" немає жодних підстав для запровадження графіків відключень енергоживлення”, – запевнили там.

Популярні новини зараз
Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Публікація "Укренерго", скріншот: Telegram
Публікація "Укренерго", скріншот: Telegram

Традиційно ворог знову намагається домогтися поширення панічних настроїв серед громадян України. Цього разу, деталізували у відомстві, дезінформація поширюється через телеграм-канали, які сповіщають про рух російських ракет чи дронів під час повітряних тривог.

"Не ведіться на російські ІПСО! На офіційних сторінках "Укренерго" у Facebook та Telegram щодня ми публікуємо актуальну інформацію про стан енергосистеми. Ми щоранку заздалегідь повідомляємо, чи очікується сьогодні дефіцит і чи планує диспетчерський центр "Укренерго" обмежувати споживання. Ви також можете відстежувати інформацію про енергопостачання на офіційному сайті вашого обленерго або у вашому особистому кабінеті споживача”, – додали у компанії.

Нагадаємо, відключення за борги: Україна скасувала "бронь" для сумнівних споживачів електроенергії.

Раніше повідомлялося, залишилося мало часу: у YASNO розповіли, що потрібно встигнути споживачам до кінця року.

Також, перегляд цін на електроенергію: кому з українців готові збільшити тариф до 5 гривень.