Ні для кого не секрет, що за рідкісні українські монети колекціонери можуть віддавати шалені суми. Проте заробити можна не лише на копійках, а й на деяких банкнотах. Про це розповіли експерти Violity у соцмережі Instagram.

Якщо в монетах зазвичай цінується якийсь незвичайний шлюб, допущений при виготовленні, то цінність купюри може визначити цікавий і незвичайний номер. За деякі екземпляри цілком виручити непогані гроші.

Цінні гривні. Фото: Violity
Цінні гривні. Фото: Violity

На спеціалізованих аукціонах регулярно з'являються стандартні паперові гривні, які можна отримати на здачу в магазині чи громадському транспорті. У таких грошових знаках немає нічого особливого, окрім комбінації.

Гривні з цікавими комбінаціями можуть бути продані раз на 100 дорожче їхнього номіналу, а часом і набагато дорожче.

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф
Показати ще

Для прикладу: 2 гривні 2013 року з номером ГТ 7777777 було продано на аукціоні за 4000 гривень. Натомість за 20 гривень 2013 року з номером ТД 0000001 виручили 4500 гривень.

Цінні банкноти. Фото: Violity
Цінні банкноти. Фото: Violity

Крім того, продавалися 500-гривневі купюри з номерами УЗ 9999999 та ФД 7777777, які продавалися по 10 001 та 13 003 гривні відповідно.

Цінні банкноти. Фото: Violity
Цінні банкноти. Фото: Violity

Це далеко не всі приклади, тому є сенс перебрати гаманець, і, можливо, пощастить знайти особливу купюру.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, монети з цими особливостями дуже цінуються колекціонерами: які копійки можуть принести тисячі.

Також наш портал інформував, шукайте ці 2, 5 та 10 копійок: як виглядають монети, які можна продати колекціонерам.

Крім того, ми писали, на вигляд дрібничка, а стоїть як смартфон: стара ялинкова іграшка може принести великі гроші.