Готуючись до святкування Нового року ми часто використовуємо плиту для того, щоб посмажити соковиті грибочки та запекти духм'яну курочку. Українцям нагадили про важливі правила безпечного використання газу у побуті.

Про це повідомили у Івано-Франкцівський філії "Газмережі".

Газова служба. Фото: скрін youtube
Газова служба. Фото: скрін youtube

У компанії надали декілька порад, як готуючи страви на у духовці та на плиті, не наражати на небезпеку себе та своїх близьких:

  • При включенні газових приладів спочатку запаліть сірник, а вже потім відкрийте подачу газу.
  • Під час роботи газових приладів має бути постійний приплив свіжого повітря, щоб забезпечити повне згорання газу. Тому відкрийте вікно чи поставте його на режим провітрювання.
  • Не залишайте без нагляду працюючі газові прилади. Необхідно стежити, щоб рідина, що кипить, не залила вогонь пальника чи протяг не загасив полум’я. Адже у випадку затухання одного з пальників, у приміщення надходить газ, він накопичується та, змішуючись із повітрям, утворює вибухонебезпечну суміш.
  • Не сушіть білизну чи волосся над плитою із запаленими пальниками.

Газова служба, кадр з відео
Газова служба, кадр з відео

Популярні новини зараз
Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Пенсійні виплати українців можуть скоротитися наполовину Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти
Показати ще
  • Не розміщуйте біля газової плити речі і речовини, що можуть легко займатися: папір, тканину.
  • Не використовуйте несправні газові прилади чи не за призначенням.
Якщо ж ви виявили запах газу у оселі, фахівці радять негайно перекрити вентилі на газовому приладді і крани подачі газу перед ними.
Псіля цього варто повністю відкрити вікна і двері та створити протяг, щоб газ вивітрився із вашої оселі. Залиште приміщення та зверніться до аварійної службу газу за телефоном 104.

Газова плита, скріншот
Газова плита, скріншот

Якщо у оселі присутній запах газу, фахівці попереджають, що не можна робити у оселі:

  • не запалювати сірники, запальнички та інші джерела відкритого вогню;
  • не вмикайте світло та будь-які електроприлади; не користуйтеся електродзвінками квартир; н
  • не використовуйте телефони з дисковими номеронабирачами.