Кожен громадянин нашої країни у якої народилася дитина, має право на отимання допомоги від держави у вигляді пакунка малюка (бебі-бокс). До нього входять речі, які потрібні немовляті у перші декілька місяців життя.

Про це повідомляє пресслужба Мінсоцполітики.

"Пакунок малюка" або бебі-бокс – це набір необхідних речей для мами, а також – для догляду за немовлям у перші місяці його життя.

Немовля, 5.ua
Немовля, 5.ua

Це – набір із понад 90 якісних засобів та виробів – усе, що точно знадобиться в перші місяці для догляду за немовлям: підгузки, пелюшки, ковдри, матрац, рушник, засоби гігієни, іграшки тощо.

Популярні новини зараз
Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн З'ясовуватимуть після конфіскації: адвокат розповів, як "забиратимуть" авто на користь ЗСУ Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу Тіна Кароль пішла у відрив без одягу та зі склянкою: "Я зцілюю себе"
Показати ще

Ціна закупівлі "пакунка малюка" для держави — 6778 грн, але, якщо батькам купувати в роздріб, увесь набір обійдеться значно дорожче.

Його можна отримати в пологовому будинку, або звернувшись до органів соцзахисту чи ЦНАПу.

"Бебі-бокси", скріншот: YouTube
"Бебі-бокси", скріншот: YouTube

У матері чи батька є право звернутися за допомогою упродовж 30 днів після народження дитини.

Отримати такий "Пакунок малюка" можуть мати/батько, усиновлювачі, опікуни, прийомні батьки, батьки-вихователі, патронатні вихователі новонародженої дитини.

Вони можуть бути громадянами України, іноземцями та особами без громадянства, які законно тимчасово проживають на території нашої країни; особами, яких визнано в Україні біженцями або тими, хто потребує додаткового захисту.

Бебі-бокс 2020 року, скріншот: YouTube
Бебі-бокс 2020 року, скріншот: YouTube

У відомстві також зазначають про те, що протягом 2023 року понад 37,3 тис. сімей в Україні отримали такі бебі- бокси.

Раніше портал Знай повідомляв, сім'ям з дітьми приготували допомогу: як отримати і кому видадуть.

Також наш портал інформував, українців забезпечать медикаментами, їжею та іншими важливими речами: як отримати безкоштовні набори.

Крім того, ми писали, діти переселенців можуть отримати допомогу на зиму: батьки вже можуть реєструвати заявку.