У 2024 році планується щорічна масштабна індексація пенсійних виплат. Однак очікуване багатьма українцями підвищення можуть скасувати. Про це в ефірі національного телемарафону заявила міністр соціальної політики України Оксана Жолнович.

Індексація пенсій може бути скасована, якщо не буде міжнародної фінансової допомоги. Однак на виплату базових пенсій гроші будуть, пенсіонери можуть не хвилюватись.

Пенсіонер. Фото: скриншот Youtube
Пенсіонер. Фото: скриншот Youtube

"Можливо, не вдасться, якщо насправді будуть такі ризики, говорити про індексацію, але базову пенсію буде виплачено, і на це ми знайдемо кошти з внутрішніх українських ресурсів", - заявила чиновниця.

Оксана Жолнович наголосила, що до бюджету закладено всі індексації та підвищення, тому сподівається, що необхідні фінансові можливості знайдуться.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

"Я б не хотіла зараз передчасно лякати пенсіонерів тим, що вони не отримають відповідно до закону свої пенсії та підвищення на рівень інфляції, які передбачені. Поки що ми готові їх робити”, - зазначила глава відомства.

Водночас міністерка додала, що соціальні виплати, зокрема допомога ВПО, малозабезпеченим сім'ям та іншим категоріям, фінансуються за рахунок надходжень від міжнародних партнерів.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, добровільні внески у 2024 році: скільки потрібно сплачувати українцям, щоб збільшити майбутню пенсію.

Також наш портал інформував, пенсіонерам покроково показали, як пройти ідентифікацію: все простіше, ніж здається.

Крім того, ми писали, помилка, за яку заплатите своїми грошима: у Пенсійному фонді попередили українців.