Урядом був ухвалений ряд постанов, які встановили додаткову соціальну підтримку під час військових дій. Це стосуватиметься пенсіонерів, ветеранів війни, працівників критичної інфраструктури та інших.

Про це повідомили в пресслужбі Міністерства соціальної політики.

Метро, ​​українці, кадр з відео
Метро, ​​українці, кадр з відео

Зміни, прийняті Урядом торкнуться пенсіонерів, ветеранів війни та працівникам конкретних структур, які постраждали внаслідок російської агресії.

Що зміниться:

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

1) Уряд виплатить одноразову фінансову допомогу для працівників критичної інфраструктури, працівникам державної служби, органам місцевого самоврядування. Допомога буде виплачуватись за шкоду, яку війна з рф заподіяла їхньому здоров’ю.

2) Для ветеранів війни буде спрощено отримання пільг на сплату комунальних послуг. Окрім, ветеранів пільги будуть надаватись і членам їх сімей та людям з інвалідністю, які отримали інвалідність у результаті російської агресії. Якщо громадянин, який належить до пільгової категорії, не може самостійно подати заявку на отримання пільги, то починаючи з травня 2024 року це можуть за нього зробити члени родини.

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube
Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

3) Пенсіонери, які отримали статус внутрішньо переміщених осіб ще до початку повномасштабного вторгнення, можуть пройти ідентифікацію по продовженому часу. Їм дається часу до 31 травня 2024 року. Тобто, вони можуть пройти цю ідентифікацію протягом ще трьох місяців після закінчення попереднього строку.

Нагадаємо портал Знай інформував, українцям заплатять за повернення додому: хто та скільки може отримати

Раніше на порталі Знай повідомлялося, доплата пенсіонеру за дітей: чи зарахують декретну відпустку до стажу

Також, наш портал інформував, кому з українців потрібно у 30-денний термін з'явитися до ПФУ