Останнім часом в Україні є значні зміни в інформаційній сфері, пов'язані з відкриттям публічного реєстру декларацій. Ця подія викликала широкий резонанс та привернула увагу громадськості до фінансових звітів посадових осіб.

Цього року, за інформацією голови Національного агентства з запобігання корупції, лише 30% посадових осіб змогли заповнити декларації у повній відповідності до встановлених вимог .

Довідка, фото: ГолосUA
Довідка, фото: ГолосUA

Олександр Новіков, голова агентства, висловив задоволення цим результатом, назвавши його "подарунком під ялинку" цій частині декларантів.

"Лише 30% декларантів отримають «подарунок під ялинку» - довідку, що в їхніх деклараціях все добре", – сказав Новіков в ефірі телемарафону.

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Понад 46 тисяч довідок про правильно заповнені декларації було видано за один день. Однак це лише початок роботи щодо покращення ситуації. Глава НАЗК зазначив, що метою є збільшення кількості коректно заповнених декларацій до 80% у найближчі роки.

З іншого боку, Новіков зазначив, що вже заборонені в Україні політичні партії більше не надають звітів. Однак згідно із законодавством, рішення про їх ліквідацію передбачає конфіскацію їхніх активів на користь держави. Агентство передало інформацію про активи таких партій до Мін'юсту, яке тепер займається процесом конфіскації їхнього майна.

Нагадаємо, гігантська зарплата та нова квартира в Києві: детектив НАБУ похвалився своїми "скромними" доходами

Також портал Знай.ua повідомляв, навіть декларація з лікарем не потрібна: які послуги українці можуть отримати безкоштовно

Раніше стало відомо про те, що детектив БЕБ перед відкриттям декларацій купив квартиру у столиці за 6,5 мільйона