З початком повномасштабного вторгнення частина українців змушена була покинути власні домівки. Деякі з помешкань росіяни знищили повністю, а частина зазнала значних пошкоджень.

Але не дивлячись на це українці почали ремонтувати та відновлювати помешкання. В 2024 році, держава компенсує вартість пошкодженого ремонту. Про це йдеться на сайті Верховної Ради України.

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Нарахування компенсації почнеться вже з 1 січня 2024 року. Розмір розраховуватиметься для кожного в індивідуальному порядку.

Алгоритм виплати компенсації дуже схожий на програму ЄВідновлення.

Популярні новини зараз
Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Прогноз магнітних бурь на травень: коли чекати "ударів по голові" Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Щоб отримати виплату потрібно виконати наступні етапи дій:

1) зайдіть на портал "Дія" та здійсніть подання відповідної заяви.

2) поданий документ має розглянути комісія, після чого надасть своє рішення

3) у випадку схвалення заяви, буде визначатися розмір виплати.

Важливо, що для вирішення суми виплати, комісія, буде опиратися на два ключових документи. Це акт первинного огляду пошкодженого житла та чек-лист, де вказана вартість проведених робіт та будівельних матеріалів, які знадобилися в ході ремонту житла.

Грошова допомога. Фото: скрін youtube
Грошова допомога. Фото: скрін youtube

На грошову компенсацію ремонту житла, можуть розраховувати громадяни, житло яких зазнало пошкодження та знищення окремих категорій об'єктів нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, спричинених через агресію росії проти України.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, на який термін продовжать виплати: українцям пояснили болюче питання

Раніше портал Знай інформував, українцям виплатять по 3600 гривень протягом 3 місяців: хто може отримати

Також наш портал повідомляв, доплата пенсіонеру за дітей: чи зарахують декретну відпустку до стажу