Останнім часом українці почали отримувати електронні листи, які подаються повідомленнями від "Укрпошти" про наміри надіслати міжнародні посилки або необхідність оновити адреси доставки.

Як повідомляє джерело, в цих листах затверджувалось, що з певних причин посилка була заблокована через несплату транспортних послуг або через відсутність точної адреси отримувача.

Лист від "Укрпошти" / фото: Біла Хата
Лист від "Укрпошти" / фото: Біла Хата

У тексті міститься прохання про розблокування подальшої доставки шляхом натискання на певні посилання або виконання певних дій.

Листи здаються офіційними, мають справжні реквізити та викликають довіру. Однак після проведення аналізу зворотного домену в електронних адресах було виявлено, що вони мають польський піддомен, не пов'язаний з офіційним доменом "Укрпошти".

Популярні новини зараз
Усього 30 гривень, і ти на зв'язку: у Vodafone підказали, як можна заощадити Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..." Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

"Укрпошта" попередила про те, що ці повідомлення не є офіційними повідомленнями компанії та підтвердила, що таким чином шахраї намагаються отримати особисті та фінансові дані користувачів.

"Укрпошта", скріншот: Facebook
"Укрпошта", скріншот: Facebook

За запропонованими посиланнями можуть бути передані дані банківських карток та інша конфіденційна інформація, що може призвести до незаконного доступу до особистих засобів користувачів.

"Укрпошта" закликає всіх, хто отримав подібні повідомлення, видалити їх негайно, не відкриваючи та не відповідаючи на них. Вони також наполегливо рекомендують не переходити за посиланнями, зазначеними в подібних повідомленнях, оскільки це може призвести до різних ризиків, включаючи загрозу безпеці персональних даних та пристроїв.

Для отримання детальної інформації та подальших інструкцій щодо дій у разі отримання підозрілих повідомлень, "Укрпошта" рекомендує звертатися до їх контакт-центру за вказаним телефоном або електронною поштою. Вони також доступні для зв'язку через офіційні канали у соціальних мережах.

Також наш портал інформував, "основне завдання - про*б посилок": в "Укрпошті" відповіли, що не так з доставкою до села

Раніше Знай.ua писав про те, що повістки почали вручати незвичайним способом – навіть не здогадаєтеся, що "попалися"