Замкнута на ключ квартира, в якій ніхто не проживає, не є підставою, що вам перестануть приходити платіжки за комуналку, зокрема за воду. Як уникнути накопичення незаслуженої заборгованості, розповіли фахівці "Львівводоканалу".

У зв'язку з повномасштабною війною багато українців були змушені залишити свої квартири й переїхати або за кордон, або у безпечніші місця. Однак платіжки продовжують надходити, попри те, що ніхто не споживає воду.

Водопостачання. Фото: скрін youtube
Водопостачання. Фото: скрін youtube

Це тому, що водоканал просто не може знати обставин кожного клієнта і тому продовжує надсилати рахунки за середнім споживанням. Однак такої неприємності можна уникнути.

Якщо у квартирі є лічильник

Коли в квартирі або будинку встановлено лічильник води і власник проживає в іншому місці, необхідно щомісяця передавати постійні показники приладу обліку. Це дасть зрозуміти, що за адресою ніхто не проживає та споживання води не відбувається.

Популярні новини зараз
Пенсіонери мають лише 10 днів: куди потрібно звернутися, щоб не втратити 20% виплат Нацбанк вводить революційні обмеження: перекази з картки на картку за новими правилами Вдова героя не втрималася від ляпаса проросійській пенсіонерці: жінку потягнули до суду "Мобілізувати не можна відпустити": ТЦК отримали терміновий наказ від Міноборони
Показати ще

Лічильник води. Фото: скрін youtube
Лічильник води. Фото: скрін youtube

Якщо лічильник не встановлено

Якщо в квартирі чи будинку немає реєстрованого приладу обліку води та людина не проживає за адресою, то припинити нарахування можна одним способом - встановити заглушку. Замовити послугу можна у водоканалі. Наприклад, у Львові вартість встановлення заглушки 723,60 гривні.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, 75 гривень за куб і вище: українцям показали, як можуть змінитися ціни на воду.

Також наш портал інформував, боржникам натякнули на відключення важливої ​​комунальної послуги у 2024 році: кому приготуватися.

Крім того, ми писали, українців застерегли від переплати за воду: зробіть це, щоб уберегти гаманець.