В Україні виникають ситуації, коли пенсіонери, які знову зайнялися трудовою діяльністю відповідно до своєї початкової професії, позбавляються виплат пенсії за вислугу років. У ряді випадків правила, що регулюють це, стають причиною непорозуміння та невизначеності для пенсіонерів, які знову зайняті роботою за своєю професією.

Такі правила, що не завжди відображають реальні обставини та сучасні тенденції, можуть стати перешкодою для тих, хто прагне залишатися активним та корисним суспільству навіть після виходу на пенсію.

У свою чергу Пенсійний фонд України підтвердив, що при продовженні роботи, яка забезпечує право на пенсію за вислугу років, виплати тимчасово припиняються до моменту звільнення з цієї посади.

Професії в Україні, фото з pxhere
Професії в Україні, фото з pxhere

Однак, якщо пенсіонер приступає до трудової діяльності в області, яка не передбачає право на пенсію за вислугу років, він продовжує одержувати вже призначені виплати пенсії.

Популярні новини зараз
Кіт випадково спалив будинок і його відправили працювати, щоб відшкодувати збитки Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Подібна ситуація виникла у колишньої вчительки, яка, отримуючи пенсію за вислугу років та прийняла посаду асистента вчителя інклюзивного класу. Пенсійний фонд України пояснив, що ця робота не визнається підставою для продовження виплат пенсії за вислугу років.

Таким чином, у період роботи на зазначеній посаді, пенсійні виплати за вислугу років призупиняються згідно з встановленими правилами та законодавством.

Нагадаємо, доплата до 3250 гривень до пенсії: хто може отримати грошову допомогу у 2024 році

Раніше ми писали про те, що бракує стажу: чи отримають допомогу українці, які не встигли заробити собі на пенсію

Також наш портал повідомляв про помилку, за яку заплатите своїми грошима: у Пенсійному фонді попередили українців