Новий 2024 рік розпочнеться з низки змін – перерахують пенсії деяким українцям, підвищать прожитковий мінімум та мінімальну зарплату. Водночас багатьох українців хвилює питання, що ж буде з тарифами на комунальні послуги.

Так, з січня до кінця опалювального сезону в Україні не очікується перерахунку комунальних тарифів. Однак, не виключається подорожчання деяких послуг, коли прийде весняне потепління.

Платіжка за комуналку. Фото: скрін youtube
Платіжка за комуналку. Фото: скрін youtube

Тариф на електроенергію як мінімум до середини квітня залишатиметься на рівні 2,64 гривні за кВт/год. Раніше голова Комісії з регулювання ринку енергетики та комунальних послуг оголосив, що під час опалювального періоду ціни для населення не змінюватимуться. Далі, на думку експертів, світло може подорожчати приблизно до 3,5 гривні за кВт/год.

Платіжка за комуналку. Фото: скрін youtube
Платіжка за комуналку. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Усього 30 гривень, і ти на зв'язку: у Vodafone підказали, як можна заощадити Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги
Показати ще

Платитиме за блакитне паливо більшість українців 7,96 гривні за куб. Саме такий тариф пропонує "Нафтогаз". У інших постачальників цінники вагаються від 7,7 до 9,9 гривні за кубометр.

Тарифи на воду залишаються незмінними для більшості українців. Однак в окремих населених пунктах місцева влада вже заявила про перегляд цін.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, всі ці порушення можуть спустошити ваш гаманець: які штрафи покладаються за маніпуляції з лічильниками.

Також наш портал інформував, "Рекомендуємо сплатити...": в "Yasno" підказали, як українцям чинити з настирливими повідомленнями.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, в Україні зросли тарифи на комуналку, але люди могли цього не помітити: що змінилося за рік.