Реєстр боржників - система, в якій відображаються дані осіб, які не сплатили або не виконали своє зобов'язання. Але не тільки це очікує на таких українців.

Про обмеження, які накладаються на боржника розповіли на офіційній сторінці Міністерства юстиції України.

Попередження про борг за комуналку. Фото: скрін youtube
Попередження про борг за комуналку. Фото: скрін youtube

Боржниками вважаються громадяни, які не дотрималися певних вказівок органів по сплаті штрафів чи платежів.Це може бути несплачений штраф за порушення ПДР, несплата періодичних платежів (наприклад аліменти) або не виконання рішення суду.

Громадян, які мають один з перелічених боргів, обмежать в деяких діях. Серед них:

Популярні новини зараз
Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

1) відчужити або купити майно

2) виїзд з країни

3) користуватися своїм транспортним засобом

4) відкриття поточного рахунку в банках.

Банківська карта / фото
Банківська карта / фото

А от для боржників, які не платять аліменти понад 6 місяців є додаткове покарання. Такі громадяни не зможуть займати деякі посади на державній службі та балотуватися в депутати.

Після того як утворилася заборгованість, особа потрапляє до реєстру боржників, в якому відображаються будь-які майнові зобов'язання. Для того, щоб всі обмеження були зняті, потрібно виконати постанови суду або сплатити необхідні суми. З реєстру боржників особу знімуть відразу з винесенням відповідної постанови або встановлення факту погашених боргів.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, новий закон про мобілізацію: ухилянтам готують велетенські штрафи, чиновників заберуть до війська

Раніше портал Знай інформував, наймати чоловіків у воєнний час: важлива інформація

Також наш портал повідомляв, заплатив – зізнався: в Україні для водіїв скасовують популярні штрафи