До новорічних свят вже просто "рукою" подати, а тому час скуплятися святковий стіл. Аналітичний портал Мінфін розповів українцям, як скільки цьогріч обійдеться найпопулярніший салат Нового року - Олів’є.

Українські супермаркети оновили цінники на інгредієнти популярної страви і вони навряд чи сподобаються покупцям.

Олів'є, фото: Знай.ua
Олів'є, фото: Знай.ua

Зокрема станом на 26 грудня середня ціна на головний ігредієнт салату - лікарська ковбаса "Алан" перед Новим роком 314,14 гривень.

Найвигідніший цінник на неї у мережі Варус, де за кг доведеться віддати 229,90 грн/кг, а ось у Ашані головний ігредієнт салату обійдеться аж у 399 грн/кг.

Популярні новини зараз
Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Молочна ковбаса у Ашані трохи нижча в ціна. Зараз її ціна у супермаркеті 279 гривень.

Цінник на зелений горошок відрізняється залежно від виробника. Так, банка торгової марки "Верес" подешевшала з 50,66 грн до 47,66 гривні за 400 грамів, а ось горошок "Новус" за місяць додав у ціні, з 36,99 грн до 53,99 гривень за таку ж вагу.

Яйця наприкінці року подорожчали. Порівняно з минулим місяцем "Квочка" зросла у ціні з 54,64 грн. до 63,40 грн. за десяток, а "Ясенсвіт" - З 55,53 грн. до 65,62 грн.

Майонез, щоб заправити Олів'є буде у середньому коштувати більше 40 грн за 300 г.

Так, "Королівський смак" у середньому коштує 42,38 гривні, а "Щедро" обійдеться вам у середньому 44,84 гривні. Найвигідніший цінник у Метро та МегаМаркеті.

Раніше портал Знай повідомляв, "зимові" ціни на зелену цибулю, петрушку та кріп: скільки віддамо за вітаміни.

Також наш портал інформував, супермаркети знизили ціни на гречку, рис та макарони: і це ще без акцій.

Крім того, ми писали, ціни на "молочку" можуть спустошити гаманець: скільки доведеться віддати за кисломолочний сир, йогурт та олію.