Картопля - стратегічно важливий продукт, який не випадково іменують "другим хлібом". За останні місяці овоч помітно подорожчав і цей процес продовжуватиметься. Так вважає керівник компанії "Агріко Україна" Микола Гордійчук, пише syngenta.

Ще у вересні цінники на картоплю складали близько 4,50-5 гривень за кілограм. Урожай лише прибрали, тож на ринку було багато продукції. За три місяці вартість овочів підстрибнула у 2-2,5 раза – до 12-14 гривень за кілограм.

Супермаркет, овочі: фото Знай.ua
Супермаркет, овочі: фото Знай.ua

Експерт вважає, що нинішні цінники – не межа. Картопля продовжить зростати в ціні і, можливо, овоч чекає на ту ж ситуацію, що була з цибулею минулого року.

"І я думаю, що це не межа. Ціна продовжить рости через морози. Гадаю, повториться минулорічна ситуація, яка мала місце з цибулею. Непогана ціна на картоплю поточного маркетингового року спонукатиме до того, що наступного сільгоспвиробники кинуться засаджувати свої поля "другим хлібом"", - зазначив Микола Гордійчук.

Популярні новини зараз
Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Ціни на картоплю. Фото: скрін youtube
Ціни на картоплю. Фото: скрін youtube

Водночас у великих супермаркетах середній цінник на картоплю піднявся до 19,80 гривні за кілограм. Мінімальний цінник у 16,50 гривні виставив Auchan, а найдорожча картопля у Megamarket – 22,90 гривні за кіло.

Ціни на картоплю. Фото: скрін Мінфін
Ціни на картоплю. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, дістанемо останню заначку: напередодні свят змінилися ціни на яловичину, буженину та сало.

Також наш портал інформував, салатні овочі на вагу золота: як змінилися ціни на огірки, помідори та перець.

Крім того, ми писали, улюблені фрукти стають розкішшю: скільки доведеться віддати за банани, апельсини та ківі.