Українські супермаркети напередодні свят змінили ціни на важливі продукти харчування - соняшникову олію, курячі яйця та хліб. Про це свідчать дані порталу "Мінфін".

Деякі популярні продукти напередодні свят обійдуться українцям дорожче, проте не обійшлося і без зниження цін.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Ціни на соняшникову олію

Середній цінник на соняшникову олію рафіновану "Олейна" знизився з 59,16 до 51,35 гривні за 850 мл. У супермаркетах продукт можна знайти за різними цінами – від 41,50 до 60,40 гривні за пляшку.
Олія соняшникова "Щедрий дар" в середньому коштуватиме 53,17 гривні за 850 мл. Вартість товару коливається в межах 45,60-60,90 гривні залежно від торговельної мережі.

Ціни на олію. Фото: скрін Мінфін
Ціни на олію. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом
Показати ще

Ціни на яйця

Середня вартість курячих яєць "Квочка" зросла з 54,64 до 63,40 гривні за десяток. Продукт торгової марки "Ясенсвіт" додав у ціні більш відчутно - з 55,53 до 65,62 гривні за десяток.

Ціни на яйця. Фото: скрін Мінфін
Ціни на яйця. Фото: скрін Мінфін

Ціни на хліб

Батон "Румянець" з 23,38 гривні подорожчав до 23,80 гривні за 450 грам. Батон "Дніпровський" пшеничний коштуватиме 12,90 гривні за 500 грам. Батон "Київський Нарізний" втратив у ціні кілька копійок - 26,40 гривні за 500 грам.

Ціни на хліб. Фото: скрін Мінфін
Ціни на хліб. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, дістанемо останню заначку: напередодні свят змінилися ціни на яловичину, буженину та сало.

Також наш портал інформував, консервований горошок та кукурудза: супермаркети змінили ціни на інгредієнти для новорічних салатів.

Крім того, ми писали, ціни на "молочку" можуть спустошити гаманець: скільки доведеться віддати за кисломолочний сир, йогурт та олію.