Реальна вартість блакитного палива, яку мають платити українці, відчутно вища від чинного тарифу. Як може змінитися вартість кубометра газу, йдеться в матеріалі "24 Каналу".

Для українців діє фіксований тариф на блакитне паливо. Цінник буде незмінним щонайменше до кінця опалювального сезону, тобто квітня 2024 року. Водночас експерти вважають, що питання запровадження ринкових тарифів на газ стоїть гостро вже давно і має бути вирішено найближчим часом.

Споживання газу. Фото: скрін youtube
Споживання газу. Фото: скрін youtube

Експерт із житлово-комунальних програм Тетяна Бойко вважає, що реальна вартість газу для населення становить близько 10-12 гривень за кожен спожитий кубометр. Це приблизно на 2-4 гривні дорожче, аніж платять українці зараз. Приблизно 90% населення користуються послугами компанії "Нафтогаз", яка постачає газ по 7,96 гривні за кубометр.

Платіжка за газ. Фото: скрін youtube
Платіжка за газ. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

Водночас експерт з енергоефективності Святослав Павлюк наголошує, що наразі більшу частину газу для внутрішнього споживання Україна видобуває самостійно. З огляду на це ситуація з переглядом тарифів може ще почекати якийсь час.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, популярний спосіб передачі показників може не працювати: в "Нафтогазі" підказали, як це швидко виправити.

Також наш портал інформував, без підвищення на 15% не обійтися? Якими будуть тарифи на світло, воду та газ в Україні вже з квітня 2024 року.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, пенсіонерка замерзає у власному будинку - лічильник газу запломбували, але нічого робити не хочуть.