Поки що в країні діє військовий стан, уряд України вирішив доплачувати 20% від звичайного окладу медикам, які викладають у державних навчальних закладах в онлайн-форматі. Проте є певні умови.

Це стосується фахівців, які пройшли онлайн-курс «Ведення поширених психічних розладів на первинному рівні медичної допомоги з використанням керівництва mhGAP, повідомляє Урядовий портал .

Лікар / фото
Лікарка / фото

Наголошується, що медики, навчені за цією програмою та надають кваліфіковану допомогу дітям, отримуватимуть додаткову грошову компенсацію.

Програма mhGAP (Mental Health Gap Action Programme) — це світова ініціатива Всесвітньої організації охорони здоров'я, покликана покращити доступ до послуг психічного здоров'я.

Популярні новини зараз
Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку
Показати ще

Керівництво та адаптована версія для надзвичайних ситуацій надають медичним працівникам інструменти для діагностики та лікування психічних розладів.

Лікарка / фото
Лікарка / фото

Це рішення спрямоване на забезпечення доступу до кваліфікованої медичної допомоги для дітей, які перебувають у стресовому психоемоційному стані.

Перший віце-прем'єр-міністр України Юлія Свириденко наголосила, що такий крок сприятиме підвищенню доступності медичної допомоги для дітей у стресових ситуаціях, створюючи умови для кваліфікованого та ефективного втручання медичного персоналу.

Також портал Знай.ua писав, що українці отримують додаткові виплати у розмірі зарплати

Наш портал інформував,журналіст Едуард Глеза розповів про знижки на оплату комунальних послуг: хто може отримати

Раніше стало відомо, хочеш велику пенсію – плати: українцям вказали єдиний шлях збільшити розмір виплат