Підя час повітряної тривоги в одній іх шкіл столиці прорвало трубу та обвалилася стеля. На щастя, ніхто не постраждав.

Про це повідомив заступник глави Мінстратегпрому Тимур Ткаченко.

На відео, яке він опублікував, можна побачити, як на очах дітей руйнується і падає стеля. З неї прямо на школярів починає сочитися гаряча вода.

В укритті столичної школи прорвало трубу. Фото Telegram
В укритті столичної школи прорвало трубу. Фото Telegram

Як повідомив чиновник, ця школа працює з 1981 року, однак саме укриття у ній ремонтували зовсім нещодавно за небюджетні гроші.

Популярні новини зараз
Українці ризикують залишитися без роботи та соціальних виплат Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

"Ми були в цьому укритті зовсім нещодавно — одразу після його ремонту, який було зроблено за небюджетні кошти благодійного фонду. Як бачимо, до безпеки треба підходити значно ретельніше!" — зазначив Ткаченко.

Начальник КМВА Сергій Попко повідомив про деталі інциденту та пояснив, як будуть шукати відповідальних за цю ситуацію.

"Під час повітряної тривоги, в укритті однієї із шкіл Соломʼянського району зірвало вентиль батареї опалення. Стеля в даному укритті типу «армстронг» - з легкими плитами, які швидко увібрали в себе воду та набрякли. Внаслідок значного збільшення ваги за рахунок води, обвалився сегмент підвісної стелі", - зазначає Попко.

За його інформацією зараз укриття готують до ремонту, а наслідки мають ліквідувати до ранку понеділка. Усі роботи будуть здійснюватися за позабюджетні гроші.

В укритті столичної школи прорвало трубу. Фото Telegram
В укритті столичної школи прорвало трубу. Фото Telegram

"Влада міста, керівники районів Києва та безпосередньо відповідальні за укриття докладають максимум зусиль, щоб усі обʼєкти цивільного захисту були безпечними. Ніхто не застрахований від позаштатних ситуацій, але ми зробимо усе можливе, щоб мінімізувати ризики таких аварій в майбутньому", - додав чиновник.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, не укриття, а фільм жахів: у Києві вибухнув черговий скандал

Також наш портал інформував, охоронець не пустив до укриття дітей загиблого героя: опинились на вулиці, коли над їх головами літали ракети

Крім того, ми писали, під час масованої атаки на Київ люди не змогли потрапити до укриття: знову закрито