У 2024 році пенсійні виплати деяким українцям переглянуть кілька разів. Проте найголовніше та масштабне підвищення має відбутися у березні. Як можуть змінитися виплати, йдеться у матеріалі порталу focus.

Індексація пенсійних виплат у 2024 році має пройти за новими, більш справедливими правилами. Передбачається, що буде запроваджено бальну систему, яка має нівелювати різницю в розмірах пенсійних виплат громадянам з однаковим стажем, але тим, хто вийшов на пенсію в різні періоди.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Водночас як заявляє Іван Хомич, адвокат Адвокатського бюро Івана Хомича, досі немає відповідного урядового документа, який розкрив би деталі нового механізму. У зв'язку з цим важко робити прогнози, як зміняться пенсії.

Невідомий і відсоток, на який підвищуватимуть пенсійні виплати. За деякими чутками, це може бути 16%. Проте більш конкретно про це можна буде говорити лише ближче до дати індексації.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись Гороскоп на тиждень 29 квітня-5 травня для всіх знаків Зодіаку: дежавю Раків, небезпечні зв'язки Стрілеців і клопіт Дів "Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову
Показати ще

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Очікується, що середній розмір пенсії в Україні після індексації збільшиться до 6000 гривень. Відповідні фінансові можливості у бюджеті є, оскільки Україна отримує не лише військову, а й грошову допомогу від зовнішніх донорів.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, в Україні пройде одразу три перерахунки пенсій: дати, категорії - старт з 1 січня.

Також наш портал інформував, отримувати субсидію можна знову в кількох випадках: українцям підказали як це зробити.

Крім того, ми писали, хочеш велику пенсію – плати: українцям вказали єдиний шлях збільшити розмір виплат.