Українські біженці продовжують перебувати у країнах Європи, не думаючи повертатися додому.

Вони одержують грошову допомогу. Зокрема, виплати надаються в Чехії, Польщі, Румунії, Болгарії, і саме ці країни можуть надати додаткову підтримку " переселенцям.

Біженці. Фото: скрін youtube
Біженці. Фото: скрін youtube

Про те, як саме українці можуть розраховувати на extra фінансування від згаданих країн, розповідає у своєму Instagram-блозі Ольга Резнікова. Нещодавно, 18 грудня, Європейська Комісія виділила 65 мільйонів євро із фонду притулку, міграції та інтеграції саме Польщі, Чехії, Болгарії та Румунії.

Ці кошти покликані полегшити фінансове навантаження на систему адаптації біженців у цих країнах та забезпечити належний рівень підтримки та допомоги людям, які перебувають під тимчасовим захистом ЄС.

Популярні новини зараз
Стосується всіх власників газових лічильників: "Газмережі" терміново попередили споживачів Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом
Показати ще

Зокрема, додаткові кошти можуть бути витрачені на сприяння переїзду українців в житло, що орендується, оплату мовних курсів, а також інші заходи щодо інтеграції та адаптації біженців.

Українські біженці, фото nashemisto
Українські біженці, фото nashemisto

Втім, щоб скористатися цими можливостями, українцям слід уважно стежити за новинами та оголошеннями саме у країні свого тимчасового перебування. Адже отримані ЄС кошти мають бути використані найближчим часом, причому під контролем їхнього цільового витрачання.

Нагадаємо, можна отримати лише раз: українцям пропонують звернутися за гуманітарною допомогою

Як повідомляв "Знай.uа", українцям почали видавати грошові сертифікати на 2500 гривень: на що можна витратити

Знай.uа писав, що потребують українці можуть отримати допомогу: до кого звертатися і що для цього потрібно