Майбутні свята стурбували українців питанням про можливі відключення електроенергії через минулорічний досвід. Однак, за останніми даними, "Укренерго" останніми днями зафіксувала найнижчий максимум споживання електроенергії в робочий день з початку місяця.

Представники департаменту енергетики запевняють громадян, що на даний момент відключення не плануються, і енергетична система країни демонструє стабільність.

Економія електрики. Фото: скриншот з відео
Економія електрики. Фото: скриншот з відео

За словами заступника міністра енергетики, Світлани Грінчук, відключення, якщо вони й відбуваються, обумовлені технічними причинами чи у зв'язку з обстрілами у певних регіонах.

Однак вони попереджають про можливість ситуацій, коли великі пошкодження можуть призвести до відключень через російські атаки або екстремальні погодні умови, як це було в Одеській області внаслідок урагану.

Популярні новини зараз
"Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів Для ФОП вступили у дію нові правила Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

Електрика, енергія, опори, мережі \\ фото Getty Images
Електрика, енергія, опори, мережі \\ фото Getty Images

Міністр енергетики також наголосив на готовності енергосистеми впоратися з можливими екстремальними навантаженнями. Таким чином, незважаючи на побоювання, офіційні заяви вказують на стабільність енергетичної системи, що поки що виключає планові відключення напередодні новорічних та різдвяних свят.

Крім того, ми повідомляли, без підвищення на 15% не обійтися? Які будуть тарифи на світ, воду та газ в Україні вже з квітня 2024 року

Раніше портал Знай.ua писав про те,як скласти гірлянду, щоб її не довелося довго розплутувати: крутий лайфхак для свят

Так само стало відомо, як оплатити комуналку, якщо зникло світло та інтернет: у YASNO дали пораду