Для всіх наших шановних читачів, які мають відношення до отримання фінансової допомоги від держави, чи простіше кажучи – отримують соціальні виплати, є низка дуже важливих новин. Справа в тому, що вже у 2024 році зміняться розміри окремих мінімальних виплат, і важливо знати, які це будуть суми.

Про це стало відомо завдяки інформації від фахівців ГУ Пенсійного фонду України у Донецькій області у соціальній мережі Facebook.

Законом України "Про Державний бюджет України на 2024 рік" передбачено підвищення державних соціальних гарантій населення.

Отримання пенсії, скріншот: Facebook
Отримання пенсії, скріншот: Facebook

З 1 січня 2024 року встановлено розміри прожиткових мінімумів для основних соціальних та демографічних груп населення:

Популярні новини зараз
Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

- загальний показник прожиткового мінімуму - 2920 грн;
- для осіб, які втратили працездатність - 2361 грн;
- для працездатних осіб - 3028 грн; - для дітей віком від 6 до 18 років - 3196 грн. - для дітей віком від 6 до 18 років - 2563 грн.;

Також встановлено підвищення мінімальної заробітної плати:

У місячному розмірі: з 1 січня – 7100 грн., з 1 квітня – 8000 грн.

Оплата за годину: з 1 січня - 42,6 грн, з 1 квітня - 48 грн.

Після підвищення розміру прожиткового мінімуму для непрацюючих пенсіонерів збільшиться розмір мінімальної пенсії за віком та доплати за стаж.

Отримання пенсії, скріншот: YouTube
Отримання пенсії, скріншот: YouTube

Незалежно від того, працює людина чи ні, чи збільшаться розміри встановлених до пенсій надбавок, підвищень, пенсій за особливі заслуги перед Україною, інших доплат, що базуються на величині прожиткового мінімуму.

Розмір підвищення пенсії за результатами перерахунку залежатиме від того, які складові входять до пенсійної виплати, яка розраховується від прожиткового мінімуму. Вказані перерахунки будуть здійснені в автоматичному режимі.

Дізнатись про розмір підвищення пенсійної виплати можна в особистому кабінеті на portal.pfu.gov.ua у розділі - "Моя пенсія".

Як самостійно здійснити розрахунок пенсійної виплати:https://cutt.us/kDYYV.

Публікація ПФУ, скріншот: Facebook
Публікація ПФУ, скріншот: Facebook

Нагадаємо, виплати пенсіонерів опинилися під прицілом, хто в зоні ризику.

Раніше повідомлялося, тільки 19 та 20 грудня: пенсіонери можуть отримати грошову допомогу.

Також, хочеш велику пенсію – плати: українцям вказали єдиний шлях збільшити розмір виплат.