Українці, які не мають можливості самостійно оплачувати комунальні послуги, за певних умов отримують допомогу від держави у вигляді субсидії.

В Пенсійному фонді України пояснили, чи призначать субсидію особі, якщо рахунки зі сплати ЖКП відкрито на людину, яка за цією адресою не проживає.

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube
Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

До пенсійного органу звернувся українець, який зареєстрований у квартирі один та поцікавився, чи може йому надаватися субсидія, якщо рахунки зі сплати ЖКП відкрито на людину, яка зараз з ним не проживає.

Фахівці розповіли, це питання регулюється пунктом 22 "Положення про порядок призначення житлових субсидій", затверджений урядовою постановою від 21 жовтня 1995 року № 848.

Популярні новини зараз
Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Українцям пенсійного віку нададуть тимчасову допомогу: які документи потрібно подати Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей
Показати ще

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube
Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

Воно говорить про те, що у такому випадку можуть призначити субсидію, бо субсидія призначається одному із членів домогосподарства, зокрема з тих, хто зареєстрований (задекларований) в житловому приміщенні (будинку) (пункт 22 Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 № 848).

Тобто не має значеня на кого відкрито було оформлено особовий рахунок по сплаті за житлово-комунальні послуги.

Раніше портал Знай повідомляв, пенсія, виплати на онуків, а субсидія буде? У Пенсійному відповіли на гостре запитання.

Також наш портал інформував, пенсіонерам та безробітним повідомили важливу деталь про субсидії.

Крім того, ми писали, субсидію можуть скасувати: маленька деталь, яка позбавить вас виплати.