Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які мають відношення до отримання пенсійних виплат, є дуже важливі новини з приводу благодійних пожертв на користь конкретного пенсіонера. Виявляється, таким чином українські пенсіонери можуть отримати гроші.

Проте, як розповіли у Пенсійному фонді, просто отримати гроші пенсіонер не зможе. Тут йдеться саме про конкретну суму, у такому разі держава братиме свою "комісію". Давайте розберемося в деталях.

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби Пенсійного фонду України у мережі Facebook.

Оформлення документів, скріншот: YouTube
Оформлення документів, скріншот: YouTube

До Пенсійного фонду України надійшло питання такого плану: "Хочу здійснити благодійну пожертву на користь конкретного пенсіонера. Як зрозуміти, яку суму він отримає?".

Популярні новини зараз
"Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах Для ФОП вступили у дію нові правила Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти
Показати ще

Пенсіонер. Фото: скрін youtube
Пенсіонер. Фото: скрін youtube

Представники ПФУ розповіли, що відповідно до встановленого закону порядку із сплаченого на окремий рахунок Пенсійного фонду України благодійної пожертви 70 відсотків суми виплачується пенсіонеру, 30 відсотків суми - спрямовується до бюджету Фонду та використовується як фінансовий ресурс на виплату пенсій (стаття 72-1 Закону України) "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування").

Публікація ПФУ, скріншот: Facebook
Публікація ПФУ, скріншот: Facebook

Наприклад, якщо благодійна пожертва становить 10 000 грн., пенсіонер отримає 7000 грн.

Нагадаємо, зробіть це до 29 грудня: Податкова служба звернулася до українців із терміновою заявою.

Раніше повідомлялося, тарифи на комуналку підскочили на 13%: які послуги подорожчали.

Також, виплати пенсіонерів опинилися під прицілом, хто в зоні ризику.