Турбота про газопостачання у вашому будинку несе важливі питання щодо безпеки та комфорту. "Газмережі" зголосилися розкрити ключові моменти технічного обслуговування для забезпечення безпеки в багатоповерхівках і гуртожитках і відповісти на питання, що задаються найбільше.

Про це вони написали у своєму посту Facebook.

Часто забувається, наскільки важливим є технічне обслуговування для забезпечення безпеки мешканців. Воно гарантує справність систем, запобігає ризикам витоку газу і, що важливо, коштує значно менше, ніж ремонт у разі виникнення проблем.

Багатоповерхівка, скріншот: YouTube
Багатоповерхівка, скріншот: YouTube

Але що мають робити мешканці? Важливо звернутися до балансоутримувача будинку чи уповноваженої особи, щоб укласти договір на технічне обслуговування. Це забезпечить зв'язок із виконавцем робіт та гарантії справного функціонування системи.

Популярні новини зараз
Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення Гороскоп на тиждень 29 квітня-5 травня для всіх знаків Зодіаку: дежавю Раків, небезпечні зв'язки Стрілеців і клопіт Дів Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову
Показати ще

А чи можна не укладати договір? Згідно з Постановою НКРЕКУ, всі співвласники багатоквартирних будинків, які не мають існуючих договорів, мають подати заявку на приєднання до Колективного договору. Але також є можливість вибору іншої обслуговуючої організації за умови отримання дозволу на проведення робіт.

Яка вартість обслуговування? Визначити її допоможуть укладені договори та графіки робіт, опубліковані на сайтах філій. Точний кошторис буде сформовано після першого технічного обслуговування об'єкта.

Роботи, що проводяться при технічному обслуговуванні, включають перевірку герметичності з'єднань газопроводів, технічне обслуговування систем, випробування систем на щільність та усунення витоків з повторною перевіркою на герметичність.

Як здійснюватиметься оплата? Можливі різні варіанти оплати, передбачені під час укладання договору: єдиний платіж керуючим від імені всіх співвласників чи оплата за окремими рахунками. Розрахунки надаватимуться на місяць проведення технічного обслуговування за графіком.