Для всіх наших дорогих та шановних читачів, які уважно стежать за своїми платіжками по комуналці, є відповідь на дуже важливе питання. Справа в тому, що деякі споживачі ЖКП не можуть зрозуміти, чому досі не змогли отримати субсидію за опалювальний період. Адже кінець 2023 року вже близько.

Також споживачі розповіли, що у Пенсійному фонді вони чують постійно відповідь, що були подані нібито "недостовірні дані". Проте насправді українці надають інформацію щодо інструкції від того самого ПФУ.

Про це стало відомо завдяки відповіді фахівців із Пенсійного фонду України у мережі Facebook.

Оформлення документів, скріншот: YouTube
Оформлення документів, скріншот: YouTube

Одна з українок запитала: Чому не виплачується субсидія за опалювальний період 2023 року? У складі сім'ї, доходах тощо. нема змін. Боргів немає! Де субсидія?

Популярні новини зараз
Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти
Показати ще

І ще одна українка звернулася з таким питанням: "Те ж саме! Нічого не змінилось. Чому відмова! Які "подано недостовірні дані"?".

Представники Пенсійного фонду відповіли українці, що при призначенні житлової субсидії на наступний період з травня 2023 року від постачальників житлово-комунальних послуг Головним управлінням отримано інформацію про прострочену понад три місяці заборгованості з домогосподарства за комунальні послуги. Також у ПФУ вказали суми, і заявили, що у призначенні житлової субсидії з травня 2023 року було відмовлено.

Відповідь ПФУ, скріншот: Facebook
Відповідь ПФУ, скріншот: Facebook

Відповідь ПФУ, скріншот: Facebook
Відповідь ПФУ, скріншот: Facebook

"Для визначення права на призначення житлової субсидії необхідно подати до органів Пенсійного фонду України заяву про призначення житлової субсидії та декларацію про доходи та витрати осіб, а також документально підтвердити сплату заборгованості або укладання договору про її реструктуризацію, або оскарження наявності заборгованості у судовому; , - Заявили у ПФУ.

Нагадаємо,тарифи на комуналку підскочили на 13%: які послуги подорожчали.

Раніше повідомлялося, виплати пенсіонерів опинилися під прицілом, хто в зоні ризику.

Також, хочеш велику пенсію – плати: українцям вказали єдиний шлях збільшити розмір виплат.