Взимку минулого року, українці пристосовувалися до віялових відключень світла. Все через масовані атаки ворога на енергетичну інфраструктуру України.

Цього року обговорюють загрозу відключень через декілька причин. Серед них не лише масовані атаки на інфраструктуру, а й погода та збільшення споживання електроенергії. Міністр енергетики Герман Галущенко в ефірі телемарафону розповів, чи можуть морози стати причиною відключень світла.

Відключення електроенергії. Фото: скрін youtube
Відключення електроенергії. Фото: скрін youtube

За його словами, перебої й відключення світла можуть бути лише через один фактор – стихійні лиха.

"Блекаути, на жаль, вони можуть бути тільки внаслідок стихійного лиха. І ми мали такі ситуації" розповів Міністр

Популярні новини зараз
Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Гороскоп на тиждень 29 квітня-5 травня для всіх знаків Зодіаку: дежавю Раків, небезпечні зв'язки Стрілеців і клопіт Дів "Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати
Показати ще

Галущенко нагадав, як декілька тижнів тому багато населених пунктів в Одеській області залишились без світла в наслідок негоди. Потім і захід країни також частково потерпав від відключень через потужний циклон. Окрім цього не є виключенням й військовий фактор - обстріли енергетичної інфраструктури.

Енергетична інфраструктура. Фото: скриншот з відео
Енергетична інфраструктура. Фото: скриншот з відео

Тож, морози не матимуть ніякого впливу на відключення світла. Попри відсутність масованих ракетних ударів зі сторони російської армії, енергосистема несе велике навантаження через активне споживання енергії. Тож енергетики просять заощаджувати електроенергію, щоб система легше могла впоратись.

Нагадаємо інформаційний портал Знай повідомляв, тарифи на одну із комунальних послуг переглянуть: скільки платити з 1 січня

Раніше портал Знай інформував, як сплатити комуналку, якщо зникло світло та інтернет: у YASNO дали пораду

Також наш портал повідомляв, неплатникам приготуватися: комунальники посилили боротьбу з боржниками