В Україні за останній рік відбулося значне збільшення вартості житлово-комунальних послуг, що суттєво позначилося на бюджеті громадян. Державна служба статистики повідомила, що середні тарифи зросли на 13%.

Особливо різко зросла ціна на електроенергію – тариф для споживачів збільшився на 69,7%, досягнувши 2,64 гривні за кВт-год. Раніше, до червня 2023 року, ціни становили 1,44 гривні за кВт-год за споживання до 150 кВт-год на місяць і 1,68 гривні за кВт-год за більшого обсягу споживання.

Комунальні послуги, скріншот з відео
Комунальні послуги, скріншот з відео

Крім електроенергії, подорожчали послуги зі збирання сміття (на 8,7%), управління багатоквартирними будинками (на 2,7%), каналізації (на 0,7%) та водопостачання (на 0,8%). Важливо відзначити, що не всі тарифи для населення було переглянуто і деякі залишилися без змін.

Проте вартість природного газу, гарячої води та опалення залишалася незмінною завдяки введеному мораторію минулого року. Споживачі продовжують платити 7,96 гривні за кубометр газу, але варто враховувати додаткові витрати на доставку, що варіюються залежно від регіону.

Популярні новини зараз
Українці ломляться у ТЦК перед ухваленням нового закону про мобілізацію: але добровольцями "майже не пахне" У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Магазин. Фото: скрін youtube
Магазин. Фото: скрін youtube

Ця обставина має особливе значення, враховуючи, що більшість громадян є клієнтами "Нафтогазу".

Все це змусило багатьох переглянути свої бюджети та замислитися над тим, як можна заощадити на енергії та комунальних послугах. Заощаджувати стали всі: від перегляду витрат до пошуку енергозберігаючих хитрощів, щоб хоч трохи зменшити платіжки.

Раніше стало відомо, в YASNO підказали: де українці можуть сплатити електрорахунки

Також наш портал повідомляв, що торкнеться всіх пенсіонерів: як збираються перерахувати виплати у 2024 році