Українці давно просять зробити можливість безконтактної оплати за проїзд у маршрутних таксі. У найближчий час карткою можна буде оплатити квиток у деяких приміських маршрутках Київщини.

Це дуже зручно для пасажирів, однак не вигідно для перевізників, які не хочуть оподатковувати свої доходи.

Водій маршрутки, скріншот: YouTube
Водій маршрутки, скріншот: YouTube

"Приватбанк" розробив додаток "Термінал" для Android та iPhone, який дає можливість оплачувати проїзд у громадському транспорті картою.

Він працює за технологією Visa Tape to Phone, шо дозволяє отримувати оплати від клієнтів без використання додаткового оснащення, наприклад, POS-терміналів, зчитувачів карток та QR кодів.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову
Показати ще

Про це розповіла пресслужба банку.

Музика в маршрутках. Фото: Youtube
Музика в маршрутках. Фото: Youtube

"Додаток "Термінал" на базі Tape to Phone – це комплексне готове рішення для бізнесу, яке дає не лише можливість приймати платежі, а й фіксувати грошові операції за допомогою програмного PPO, створювати та фіскалізувати чеки, передавати інформацію до податкової за допомогою смартфону", - йдеться в повідомленні.

У найближчий час, така можливість з'явиться у приміських маршрутів Київщини. Зокрема, можна безконтактно розплатитися у:

  • 20 автобусах маршруту №368 м. Контрактова – Боярка;
  • 18 автобусах маршруту №820 м. Контрактова – Вишневе;
  • 10 автобусах маршруту №805 м. Вокзальна – Вишневе.

Маршрутка, скріншот: YouTube
Маршрутка, скріншот: YouTube

У "Приватбанку" додали, що після Нідерландів та Британії, ми третя країна в Європі та сьома у світі, де бізнес може приймати оплату картками без POS-терміналів, маючи лише смартфон.

Нагадаємо, портал Знай інформував, зміниться система оплати та здорожчає проїзд: які зміни чекають українців

Раніше на порталі Знай повідомлялося, вигадують діагнози заради "потрійних" виплат: корупційні схеми процвітають в українських пологових

Також, наш портал інформував, маршрутка стає розкішшю: перевізники вирішили різко підняти тарифи на проїзд