Швидкість життя у місті неухильно зростає, але разом із нею й тарифи на водопостачання. Нещодавні заяви мера Вишгорода Олексія Момота про можливе збільшення тарифів на воду до 61 гривні за кубічний метр викликали хвилю невдоволення серед городян.

Мер Вишгорода Олексій Момот поділився планами збільшення тарифів на водопостачання та водовідведення майже на 27%, виправдовуючи це збільшенням витрат на електроенергію та послуги підприємства "Київводоканал".

Вода з крану. Фото: скрін youtube
Вода з крану. Фото: скрін youtube

Одним із ключових аргументів була заява про значне подорожчання процесу обробки води зі шкідливими речовинами, такими як аміак та фосфати, що надається "Київводоканалом".

Незважаючи на плани підвищення тарифів, влада міста розглядає варіанти часткової компенсації за рахунок муніципального бюджету, маючи намір покрити майже половину різниці. Все це відбувається на тлі значного боргу городян перед місцевим водоканалом, що сягає 15-16 мільйонів гривень.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

На це оголошення відреагували і жителі Вишгорода, висловивши свої обурення із цього приводу у коментарях під постом Олексія. Багато хто з них нарікає на те, чому вони повинні платити більше, тоді як боржники як не платили, так і не платитимуть.

Нагадаємо, які сім'ї можуть отримати 75% знижки на комуналку

Раніше ми писали, платити за труби? Що нового буде у газових платіжках для приватних та багатоквартирних будинків

Як повідомляв Знай.ua, тепловики звернулися до українців через лічильники на тепло та гарячу воду: це має зробити кожен