Питання соціального захисту та виплати пенсій набули нового відтінку зі схваленням законопроекту Урядом на своєму останньому засіданні. Зміни, запропоновані у документі, торкаються сфери виплат пенсій.

Запропоновані зміни ставлять обмеження на розмір пенсій для таких осіб, засуджених за злочини, що загрожують національній, громадській безпеці та міжнародному правопорядку.

Читання книг у в'язниці, скріншот: YouTube
Читання книг у в'язниці, скріншот: YouTube

Тарас Мельничук, представник уряду, підкреслив у Telegram, що розмір пенсії для тих, хто був засуджений за умисні кримінальні злочини на кшталт обмеження волі або позбавлення її, буде обмежений прожитковим мінімумом тим, хто втратив працездатність.

Тепер вони не зможуть отримувати пенсію вище за прожитковий мінімум через причини, не пов'язані з кримінальною відповідальністю.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

в'язниця, ілюстративне фото vesti
в'язниця, ілюстративне фото vesti

Це обмеження діятиме у період відбування покарання, чи це обмеження волі чи позбавлення її.

З 1 січня 2024 року встановлений прожитковий мінімум для людей, які втратили працездатність, становитиме 2361 гривень.

Ця зміна покликана принести баланс та справедливість у системі соціальної підтримки, гарантуючи рівні умови для всіх категорій громадян, особливо у контексті виплат пенсій у зв'язку з кримінальним минулим

Нагадаємо, хочеш велику пенсію – плати: українцям вказали єдиний шлях збільшити розмір виплат

Раніше ми писали, що потрібно українським пенсіонерам, щоб отримати "теплу" субсидію: норми та вимоги

Як повідомляв Знай.ua, від безкоштовних путівок до ліків: пільги, про які не знали одержувачі допомоги