Коли йдеться про податкові зобов'язання, необхідно враховувати безліч деталей. Пояснення від податкової служби не тільки спростять вам розуміння податкових зобов'язань, а й допоможуть дотримуватися закону, знижуючи ризики можливих податкових спорів або непорозумінь при передачі та використанні землі.

Так, податкова служба в Чернівецькій області зрозуміло роз'яснила, кому і в яких випадках застосовуватиметься мінімальне податкове зобов'язання при передачі земельних ділянок в оренду або для інших форм використання.

Сільське господарство / фото: depositphotos
Сільське господарство / фото: depositphotos

Зміни, внесені до Податкового кодексу України, стосуються фізичних осіб, які мають або використовують сільськогосподарські угіддя. Суть закону №1914 полягає у запровадженні мінімального податкового зобов'язання (МНО) для таких платників. При цьому визначення загального МНО фізичним особам здійснюється контролюючими органами до 1 липня наступного року після звітного.

Це означає, що податок сплачується лише у разі позитивної різниці між сумою загального МНО та сплаченими податками протягом податкового року, пов'язаними із сільськогосподарською продукцією та використанням земельних ділянок. Для тих, хто передає землі в оренду або іншу форму користування, МНО визначається відповідно до чинного законодавства.

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Податки, фото з вільних джерел
Податки, фото з вільних джерел

Цікаво, що мінімальне податкове зобов'язання для фізичних осіб, які уклали взаємини щодо передачі угідь в оренду чи суборенду, не визначається контролюючим органом. Це зобов'язання лежить на орендарі.

Якщо розглядати подробиці нових податкових зобов'язань, важливо зазначити, що зміни спрямовані на покращення прозорості та контролю у сфері земельних відносин. Вони дозволяють чітко визначити зобов'язання кожної сторони та надають інструменти для ефективного обліку податкових платежів, пов'язаних із використанням сільськогосподарських угідь.

Крім того, Знай.ua писав, українцям готують новий податок: це стане справжнім сюрпризом "

Також наш портал інформував, непідйомні штрафи до 129 тисяч гривень: за що каратимуть українців