Економіст Олег Пендзін з Економічного дискусійного клубу поділився своїми прогнозами щодо цін на продукти, які роблять свій внесок в український ринок. Він звернув увагу на важливі фактори, які впливатимуть на вартість товарів у найближчому майбутньому.

На думку Пендзіна, ціни на продукти, призначені для експорту та імпорту, залежатимуть від ситуації на кордонах та коливань курсу валют, повідомляє УНІАН посилаючись на джерело ефіру телемарафону.

Продукти / фото: depositphotos
Продукти / фото: depositphotos

Проте до кінця зими експерт передбачає стабільність цін. Особливу увагу він звернув на овочі та м'ясо, підкреслюючи, що вони традиційно дорожчатимуть.

"Десь на початку, може, в середині весни буде вже дві ціни на овочі: овочі нового врожаю, які завозитимуть з-за кордону, та овочі старого врожаю . Ціни суттєво відрізнятимуться. Щодо помідорів та огірків, то тут теж буде дві ціни: імпорт, який їхатиме з півдня, включаючи Туреччину, та українська парникова продукція", – Олег Пензін.

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Продукти у супермаркеті, фото: Знай.ua
Продукти у супермаркеті, фото: Знай.ua

Пензін упевнений, що навесні на ринку будуть представлені продукти двох урожаїв – нового, імпортного та старого українського. Що стосується м'яса та молочної продукції, вони також підуть вгору за ціною. Пензін зазначив, що стабільне зростання на 10-12% збережеться, але не виключає поступового збільшення цін.

Проте експерт підкреслив, що хліб та яйця, можливо, триматимуться у нинішніх цінах. Молочка, своєю чергою, періодично зросте у ціні, але у довгостроковій перспективі очікується стабілізація.

Внаслідок можливих коливань вартості продуктів, розумне планування покупок та раціональне споживання допоможуть українцям упоратися з варіаціями цін та забезпечити себе необхідними товарами. Завжди корисно стежити за новинами та економічними прогнозами, щоб ухвалювати усвідомлені рішення щодо планування бюджету на продукти.

Раніше ми писали про те, що по 7 гривень за штучку: озвучено новорічні ціни на курячі яйця

Як повідомляв Знай.ua, що потрібно вживати пенсіонерам узимку, щоб не заробити перелом: ці вітаміни вас врятують

Також портал Знай.ua писав, заощадите гроші на подарунок до Нового року: як врятувати черствий хліб, 4 способи