Для всіх наших шановних читачів, які уважно стежать за точними показниками газу у своїх платіжках по комуналці, а також для тих, хто планує придбати нову газову плиту, є дуже важливі новини.

Справа в тому, що при купівлі нової газової плити українці мають звертатися до фахівців, адже законодавством самостійне встановлення, підключення, заміна та ремонт газового обладнання заборонено.

Про це розповіли фахівці компанії "Нафтогаз" на своєму офіційному порталі

Газова плита. Фото: скрін youtube
Газова плита. Фото: скрін youtube

За словами експертів "Нафтогазу", монтаж плит проводиться виключно ліцензованими фахівцями. Це можуть бути співробітники міського або облгазу, а також фахівці іншої підрядної організації, які мають ліцензію на проведення газонебезпечних робіт.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Крім того, після закінчення робіт організація має передати клієнту пакет виконавчо-технічної документації.

Газова плита, скріншот
Газова плита, скріншот

У разі, якщо заміну газової плити буде здійснено без повідомлення оператора ГРМ, фахівці служби мають право відключити клієнта від централізованої системи постачання газу згідно з пунктом 5.7 Правил безпеки систем газопостачання.

Якщо до заміни газової плити ви залучили підрядну організацію, відключення перед монтажем та пуск блакитного палива здійснюється лише представником ОГРМ. Попередньо працівником провадиться інструктаж за правилами експлуатації обладнання.

Нагадаємо, клієнтка "Нафтогазу" звернулася зі скаргою на перекриття газу: "Потрапили через паркан...".

Раніше повідомлялося, українцям анонсували подорожчання важливої ​​комунальної послуги: як зміняться платіжки.

Також, a>як зберегти тепло в будинку: ці секрети від "Нафтогазу" допоможуть вам значно заощадити.