ПриватБанк попередив українців, що напередодні зимових свят активізуються шахраї та посилюється ризик втратити гроші. Як захистити рахунок від зловмисників, розповіли на facebook-сторінці фінустанови.

Перед новорічними святами українці починають активно купувати подарунки для рідних та близьких. Цим періодом активно користуються шахраї, щоб виманити якнайбільше грошей. Для цього вони вигадають багато нових і хитрих хитрощів, але є способи захистити рахунок.

Карта ПриватБанку. Фото: скрін youtube
Карта ПриватБанку. Фото: скрін youtube

ПриватБанк рекомендує клієнтам не наражати свої банківські рахунки на небезпеку і дотримуватися простих правил, які залишать зловмисників з носом.

Перше, що радять українцям, не переходити невідомими посиланнями. Часто шахраї пропонують пройти реєстрацію для отримання фінансової допомоги чи несподіваних виграшів. У таких випадках варто пам'ятати, що безкоштовний сир найчастіше буває тільки в мишоловці.

Популярні новини зараз
Заплатите за троюрідну тітку, яку ніколи не бачили: на українців хочуть повісити борги померлих родичів ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку
Показати ще

Приват24. Фото: скрін youtube
Приват24. Фото: скрін youtube

Також у "Приваті" застерігають від запровадження реквізитів картки на незнайомих та підозрілих сайтах. Часто шахраї намагаються виманити три цифри на звороті карти – називати їх категорично заборонено. Також не можна передавати третім особам одноразові паролі банків та мобільних операторів.

Для активних покупок в онлайн-магазинах краще використовувати окрему Інтернет-карту, яку можна відкрити в мобільному додатку банку.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, "Ощадбанк" пояснив, чому щомісяця забирає у пенсіонерів по 100 гривень: "Впровадили схему".

Також наш портал інформував, до 31 грудня українці можуть отримати 5000 гривень від ПриватБанку: що потрібно зробити.

Крім того, ми писали, подарунки під ялинку: "Ощадбанк" приготував для клієнтів новорічний сюрприз..