Українці платять за комунальні послуги в зимовий період не маленькі суми грошей, тому у разі відсутності тих чи інших якісних послуг можна досягти перерахунку платіжок.

До фахівців звернувся українець, у якого кутова квартира, та взимку холодно, а платіжки за комунальні платежі надходять в повному обсязі.

Платіжка. Фото: скрін youtube
Платіжка. Фото: скрін youtube

Чоловік хоче дізнатися, чи можна перерахувати розмір плати за неякісні послуги.

Згідно з Постановою Кабміну №1497 від 30.12.1997 року, температура у кутових квартирах на першому поверсі має бути не нижче 20 градусів. Але з огляду на сьогоднішні реалії, звісно, ​​цього не буде. Тоді як мені мусять нараховувати плату за опалення? Як і власникам внутрішніх квартир?

Популярні новини зараз
Заплатите за троюрідну тітку, яку ніколи не бачили: на українців хочуть повісити борги померлих родичів Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Фахівці вивчили питання та зробили кілька порад та посібників.

По-перше, слід звернутися до відділу житлово-комунального господарства міської ради з вашого питання, щоб безпосередньо до вас прийшли фахівці, провели обстеження централізованої системи опалення, склали акт та допомогли визначитися з нарахуваннями за опалення квартири.

Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube

Відповідно до законодавства, споживач має право на звільнення від оплати послуг у разі їх надання та проведення перерахунку розміру плати за них.

Тобто, якщо послуги не надаються або не надаються у повному обсязі, за вашою заявою нарахування можуть бути перераховані.

Якщо ви вважаєте, що ваше право як споживача порушується, ви можете звернутися до суду за місцем вашого проживання.

Платіжки за газ. Фото: скрін youtube
Платіжки за газ. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, що українцям піднімуть тариф на воду майже на третину: кому доведеться віддавати останні копійки.

Раніше ми повідомляли, що через отримання спадщини можна втратити субсидію: у ПФУ розповіли про винятків.