Українці можуть оформити пенсію, незалежно від тривалості стажу. Скористатися можливістю можуть лише окремі категорії громадян. Про це йдеться у повідомленні пресслужби Міністерства соціальної політики.

Право на отримання такої пенсії мають непрацездатні члени сім'ї українців, які зникли безвісти за особливих обставин. Пенсія нараховується весь час, протягом якого зберігається правовий статус зниклого.

Пенсійний фонд. Фото: скрін youtube
Пенсійний фонд. Фото: скрін youtube

"Якщо людина вважається зниклою безвісти за особливих обставин, непрацездатні члени її сім’ї можуть отримати пенсію у зв’язку з втратою годувальника, незалежно від тривалості страхового стажу у зниклої безвісти особи за особливих обставин", - йдеться у повідомленні.

Для оформлення пенсії у зв'язку із втратою годувальника необхідно подати заяву та необхідні документи до найближчого сервісного центру ПФУ. Також заявку можна оформити в онлайн-режимі через вебпортал ПФУ.

Популярні новини зараз
Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову
Показати ще

ПФУ. Фото: скрін youtube
ПФУ. Фото: скрін youtube

До пакета документів необхідно додати виписку з Єдиного реєстру осіб, які зникли безвісти за особливих обставин.

Цей вид пенсії розраховується на підставі наданих документів, однак розмір виплати не може бути меншим за 100% прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність на одного члена сім'ї. Якщо виплата оформляється на двох непрацездатних членів сім'ї, то не менше ніж 120%, а якщо на трьох і більше - не менше ніж 150%.

Раніше портал Знай повідомляв, українцям може нараховуватися страховий стаж навіть після звільнення: у ПФУ розкрили секрет.

Також наш портал інформував, очікування пенсійного посвідчення: у ПФУ розповіли, скільки часу це займе.

Крім того, ми писали, деякі пенсіонери отримають подарунок під новорічну ялинку: кому піднімуть виплати.