До кінця 2023 року залишилося трохи більше двох тижнів і багато українців запитують, що буде з тарифами на газ з 1 січня. Скільки доведеться платити з початку наступного року, розповіли на офіційному сайті компанії "Нафтогаз".

Для побутових споживачів газовий тариф із 1 січня 2024 року залишається незмінним – 7,96 гривні за кожен кубометр. Цей цінник зафіксований і діятиме щонайменше до кінця опалювального сезону.

Газ. Фото: скрін youtube
Газ. Фото: скрін youtube

Цей тарифний план діє для клієнтів "Нафтогазу", яких налічується близько 12,4 мільйона сімей. Водночас у українців залишилася можливість обирати, у кого купувати газ. В інших компаній вартість кубометра газу варіюється від 7,7 до 9,99 грн.

Комунальні платіжки. Фото: скрін youtube
Комунальні платіжки. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає
Показати ще

Втім, для деяких українців існує ризик збільшення витрат на блакитне паливо. Це стосується споживачів, які не передають показники лічильника щомісяця з 28-го до 5-го числа. У разі рахунок може бути сформований виходячи з середнього споживання.

Газовики настійно рекомендують щомісяця передати показники лічильника, навіть якщо він не змінюється і вдома ніхто не живе. Це допоможе уберегти себе від хибних нарахувань.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, популярний спосіб передачі показників може не працювати: в "Нафтогазі" підказали, як це швидко виправити.

Також наш портал інформував, українці платитимуть удвічі менше: влада переглянула тарифи на тепло та гарячу воду.

Крім того, ми писали, подавати свідчення та платити за газ будемо по-новому: "Нафтогаз" попередив українців про зміни.