З 1 лютого частина ВПО перестане отримувати виплати. Тому Мінсоцполітики розробило проект постанови, який пропонує продовжити допомогу тим, хто раніше її отримував до 1 серпня 2023 року та завершує період виплат у січні 2024 року.

Багато хто з переміщених осіб зіткнувся з труднощами інтеграції в нові громади.

Внутрішньо-переміщені особи / фото
Внутрішньо-переміщені особи / фото

Особливо це ускладнило сім'ї з дітьми, інвалідами та мешканцями районів бойових дій: діти не можуть ходити до садів, а школи працюють в онлайн-режимі. Це суттєво обмежує можливості працездатних членів сімей.

Популярні новини зараз
Надія на мікрохвильовку? В Україні почали виписувати величезні штрафи власникам газових плит "Буде не страшно...": астролог визначив, чого чекати українцям до середини 2024 року Судний день розраховано: коли і чому людство може зникнути Обійдемося без гарячих бутербродів: українцям доведеться по-новому платити за сир
Показати ще

Проект постанови націлений на продовження допомоги пенсіонерам та тим ВПО, які не можуть влаштуватися на роботу за об'єктивних обставин.

Одночасно він підтримує надання соціальних послуг, включаючи догляд за дітьми та стимулює працездатних членів сімей шукати роботу або звертатися за грантами для початку власної справи.

Таким чином, продовження виплат торкнеться таких категорій внутрішньо-переміщених осіб:

  • ВПО пенсійного віку;
  • ВПО, які не мають можливості працевлаштовуватися через об'єктивні обставини, одночасно поєднуючи це з наданням важливих соціальних послуг (насамперед послуг з догляду за дітьми, таких як «муніципальна няня»);
  • безробітних ВПО.

пенсіонер
пенсіонер

Ця пропозиція також значно переглядає можливості допомоги незаможним сім'ям, надаючи їм більше можливостей уникнути бідності та активніше користуватися державною підтримкою.

Наш портал інформував, фінансова підтримка українців: кому виплатять по 3600 гривень протягом трьох місяців

Раніше ми писали про те, що українцям переглянуть розмір субсидії: кому можуть змінити виплати

Також портал Знай.ua писав про 17-тисячні штрафи для українців: Рада підтримала введення нового покарання