Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які мають відношення до водіння авто, є дуже важлива інформація про нові санкції. Справа в тому, що в Україні вже розглядають запровадження нового механізму покарань для водіїв, які систематично порушують ПДР.

Законодавці та правоохоронці взялися за цю ініціативу з метою знизити кількість дорожньо-транспортних пригод.

За останні 9 місяців 2023 року в Києві зафіксовано 20 866 ДТП, які призвели до травмування 1728 осіб та загибелі 81 людини, пише "Автотема".

Поліція, авто, скріншот: YouTube
Поліція, авто, скріншот: YouTube

Порушення правил дорожнього руху, такі як неправильне маневрування, перевищення швидкості та керування у стані сп'яніння, визначаються як основні причини аварій.

Популярні новини зараз
Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає
Показати ще

Народний депутат Павло Фролов вніс пропозицію щодо впровадження системи штрафних балів для водіїв, аналогічної до тієї, яка діє в Європі та США.

Поліція, авто, штраф, скріншот: YouTube
Поліція, авто, штраф, скріншот: YouTube

За цією системою водіям нараховуватимуться бали за порушення, такі як не пристебнутий ремінь безпеки, проїзд на червоне світло та перевищення швидкості більш ніж на 50 км/год. Анулювання прав водія передбачено при накопиченні 12 або більше штрафних балів, а порушникам доведеться пройти курс підготовки для водіїв та відповідні тести.

Ці зміни спрямовані на покращення безпеки на дорогах, зменшення кількості порушень правил дорожнього руху та впровадження додаткових заходів безпеки, таких як встановлення камер фото- та відеофіксації, розміщення додаткових дорожніх знаків та створення острівців безпеки.

Нагадаємо, тримайте дистанцію: чому не варто давати в руки патрульним свої права.

Раніше повідомлялося, майже 50 тис гривень: за що почнуть штрафувати водіїв з України.

Також, наїхав на калюжу і облив вас? Яке покарання передбачено для хамів на дорозі..