Через криваву політику путіна багато українських дітей залишились без батьків. Україна продовжує надавати допомогу родинам, які прийняли відповідальне рішення усиновити дитину.

Про це розповіли у пресслужбі Міністерстві соціальної політики.

Дитина, фото з вільних джерел
Дитина, фото з вільних джерел

Загальний розмір допомоги родинам із усиновленими дітками становить 41 280 гривень, втім одразу батьки отримають лише 10 320 гривень. Інша частина буде роздилена на наступні 36 місяців, тобто по 860 гривень на місяць.

Щоб отримати допомогу за усиновлення дитини, українцям необхідно звернутися до органу соціального захисту, районної державної адміністрації, виконавчих органів села, селища, міста або Центру надання адміністративних послуг із заявою.

Популярні новини зараз
Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Гороскоп на тиждень 29 квітня-5 травня для всіх знаків Зодіаку: дежавю Раків, небезпечні зв'язки Стрілеців і клопіт Дів "Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову
Показати ще

Скрін, відео YouTube немовля
Скрін, відео YouTube немовля

Крім заяви потрібно подати такі документи:

  • копія рішення суду про усиновлення;
  • копія свідоцтва про народження дитини (видає РАЦС після внесення змін до актового запису про народження на підставі рішення суду про усиновлення).

Мама з дитиною, ілюстраційне фото Знай.uа
Мама з дитиною, ілюстраційне фото Знай.uа

У відомстві також попередили про те, що на оформлення такої допомоги батьки мають лише 12 місяців після усиновлення.

Раніше портал Знай повідомляв, сім'ям з дітьми приготували допомогу: як отримати і кому видадуть.

Також наш портал інформував, українців забезпечать медикаментами, їжею та іншими важливими речами: як отримати безкоштовні набори.

Крім того, ми писали, діти переселенців можуть отримати допомогу на зиму: батьки вже можуть реєструвати заявку.