У соцмережах активно обговорюють витрати київських комунальних служб на закупівлю кам'яної солі для посипання доріг узимку. Адже йдеться про мільйони гривень.

Наприклад, комунальне підприємство ШЕУ Подільського району планує придбати у грудні 2 тисячі тонн солі понад 14 мільйонів. Цікаво, що саме КП ще у листопаді оголосило тендер на 1,5 тисяч тонн за 10,5 мільйона. Однак згодом його скасували.

Посипання льоду сіллю, скріншот: YouTube
Посипання льоду сіллю, скріншот: YouTube

Вдалося з'ясувати, чому раптом комунальники вирішили купити стільки солі у розпал зими і чи можна знайти дешевшу альтернативу для боротьби з ожеледицею.

Коли люди дізнаються про 14 мільйонів на сіль, то дивуються. Адже зараз багато хто збирає кошти на потреби армії, теплі речі для військових, дрони. І сумніваються, чи варто витрачати стільки бюджетних грошей на посипання доріг, коли триває війна. Звичайного піску, мовляв, вистачить.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам призначають нові виплати: хто має право на грошову допомогу Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати "Буде не страшно...": астролог визначив, чого чекати українцям до середини 2024 року Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку
Показати ще

У КП ШЕУ Подільського району пояснили, що закупівля відбувається згідно із затвердженим планом на зимовий період 2023-2024 років. Запасів солі з минулого сезону залишилося 30%, тож у вересні докупили ще 415 тонн майже за 3 мільйони.

А тепер із погіршенням погодних умов оголосили новий тендер на 2 тисячі тонн солі, щоб забезпечити належне очищення доріг узимку.

Сіль. Фото: скрін youtube
Сіль. Фото: скрін youtube

У Департаменті транспортної інфраструктури КМДА уточнили, що попередній тендер на 1,5 тисяч тонн скасували, оскільки з'явилося додаткове фінансування. Тож комунальники вирішили купити одразу всю потрібну кількість солі, щоб потім не докуповувати.

Новий тендер відбудеться 7 грудня. Його переможець має поставити сіль до 31 грудня 2023 року.

Нагадаємо, ціни раптово злетіли втридорога:у Харкові вирішили витратити мільйон на шкільні туалети

Як повідомляв "Знай.uа", ексголова Гостомелю украв понад 21 млн із бюджету на відновлення міста: мешканці залишилися з дірявими вікнами та стелями

Знай.ua писав, "Укргідроенерго" хоче витратити мільйон на обговорення гендерної рівності: марнотратство викликало шквал критики